BMW otomatik devreye giren Autohold'un manuel iptali mümkün müdür?

Rider Pagan

50 CC
Merhaba arkadaşlar. Geçen gün başıma şöyle bir şey geldi. İstanbul içi trafiğinde dur-kalk trafiğinde takılı kaldım. Hafif rampa olan bir yerde trafikle birlikte ben de durdum ve otomatik olarak AutoHold devreye girdi ve benim yerime fren yaptı. Ancak öndeki araba geri geri gelmeye başladı ve üzerime doğru geldi. Normal bir motorda olsa freni bırakıp motoru geriye doğru kaydırıp tehlikeden kurtulabilirdim ama BMW'nin otomatik Autoholdu nedeniyle motor yerinden kımıldamadı ve geriye doğru kaydıramadım. Öndeki aracın daha fazla geri gelmemesi için onu korna çalarak uyardım. Bu sefer şanslıydım ama bir daha ki sefere bu kadar şanslı olmayabilirim.
Böyle bir durumda anlık olarak motoru hareket ettirmeden Autohold'u devre dışı bırakıp frenleri çözmenin bir yolu var mıdır? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Teşekkürler.

Merhabalar. Benm Multistrada V2'de çok hafif debriyajı bırakınca AH hemen kalkıyor. Bunu denediniz mi?

Merhaba,BMW yokuş kalkış sistemi otomatik ve manuel olarak çalışıyor.Menüden ayarlar sekmesinden manuel moda alırsanız ön veya arka farketmez freni sıkı bir şekilde sıktığınız zaman devreye giriyor tekrar sıkı bir şekilde bastığınızda devreden çıkıyor.
Artı olarak otomatik modda dahi sıkı bir şekilde fren manetini sıktığınızda devreden çıkar.
İyi sürüşler.

Geri
Yukarı