İstanbul Eğitim/Eğitmen Tavsiyesi

Emrullah

50 CC
Merhabalar,
Hem motosiklet dünyasında hem bu forumda yeniyim. Youtube'da içerik kalitesini ve yaklaşımını beğendiğim için bu ailenin bir parçası olmak istedim. Kıymetli tecrübeleriniz çok faydalı olacaktır.
İlk motorumu ve ehliyetimi yeni temin ettim. Bu süreçte tecrübe kazanırken düşe kalka öğrenmek ve hem sağlık açısından hem maddi açıdan zarara girmek yerine bir eğitim almak daha mantıklı olabilir diye düşünüyorum.İstanbul anadolu yakasında motosiklet için eğitim/eğitmen önerilerine açığım. Fakat gördüğüm kadarıyla bazı eğitimler çok temel kalıyor. Sürücü kurslarının tekrarı gibi olan bir eğitime zaman ve para harcamak istemiyorum açıkcası. Bu yüzden anlamı olacak, yeni başlayan bir sürücüye gerçekten bir şeyler katacağını düşündüğünüz eğitim/eğitmen önerilinize açığım.

Eğer bu konu öncesinde açılmışsa kusura bakmayın.Hakimiyet eğitimi konusunu gördüm ama şu anda motosikletim 200cc. Zaten küçük bir motor dolayısıyla hakimiyet başlıca problemim olmaz diye düşünüyorum.Teşekkürler şimdiden :)

İlk olarak hoş geldiniz. Motorunuz 200cc olabilir ama bu hatalarınız veya yüzleşeceğiniz durumlar da 200cc lik olacak anlamına gelmez. Hakimiyet ve yol eğitimine eşit olarak önem vermenizi öneririm. Sadece hakimiyet eğitimi öncesi anlatılan oturuş pozisyonu bile oldukça önemli. Nasıl fren yapılır veya yapılmaz gibi durumlar en basit konular
Sonuç olarak bu 200cc motorla trafikte süreceksiniz ışıklarda duracaksınız, sollama kararı vereceksiniz. Yokuşta kalkış yapacaksınız. Motorunuzun 200cc olması sadece vergi (MTV) öderken ve yakıt alırken fark oluşturur

İlk olarak hoş geldiniz. Motorunuz 200cc olabilir ama bu hatalarınız veya yüzleşeceğiniz durumlar da 200cc lik olacak anlamına gelmez. Hakimiyet ve yol eğitimine eşit olarak önem vermenizi öneririm. Sadece hakimiyet eğitimi öncesi anlatılan oturuş pozisyonu bile oldukça önemli. Nasıl fren yapılır veya yapılmaz gibi durumlar en basit konular
Sonuç olarak bu 200cc motorla trafikte süreceksiniz ışıklarda duracaksınız, sollama kararı vereceksiniz. Yokuşta kalkış yapacaksınız. Motorunuzun 200cc olması sadece vergi (MTV) öderken ve yakıt alırken fark oluşturur
Youtubedan göz gezdirdiğimde hakimiyet eğitimi altındaki videoların çoğunda yüksek cc ve ağır motorlar olduğu için böyle bir izlenime kapılmıştım. Bilgilendirme ve farkındalık için teşekkür ederim. Hakimiyet eğitimi için bahsettiğiniz konular gerçekten çok kritik.

Aslında motoru değiştirdiğimizde de eğitimi tekrarlamak lazım, aynı şekilde 1 veya 2 yılda bir tekrar günübirlik eğitim çok güzel ve mantıklı bir karar olur.

Geri
Yukarı