Ankara için 6-7 bin liralık kışlık eldiven önerisi

alicengelcik

50 CC
Selamlar,

Şu anda Vexo H2O eldiven kullanıyorum.

Maksimum 6-7 bin TL bütçe ile daha iyi bir kışlık eldiven almak istiyorum.

Şu anki eldiven, 5 derecenin altında üşütüyor ve uzun süreli kullanımda terleme yapıyor.

Motosikleti genelde günlük 30 km şehir içi işe git-gel ya da hafta sonları 200-300 km arası mesafelerde kullanıyorum.

Su geçirmezlik ve sıcaklık konusunda, 2 bin liralık eldivene kıyasla bu fiyat aralığına çıkmaya değer mi? Gore-Tex gerçekten parasını hak ediyor mu?

Motomax'te taksit imkânı olduğu için aşağıdaki eldiveni gördüm. Kullanan ve memnun olan var mı?
Farklı önerilere de açığım.

İstediğim özellikler:
  • Sıcak tutması
  • Terletmemesi
  • Su geçirmez olması
Not: Ankara'da kullanacağım.

Held Score 40 Gore-Tex:
https://www.motomax.com.tr/held-score-40-gore-tex-korumali-motosiklet-eldiveni-siyah

• Like
İfadeler: EKU
Şu modele bakmıştım. Güzeldi.

Daha iyisi de Knox modeli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

Şu anda Vexo H2O eldiven kullanıyorum.

Maksimum 6-7 bin TL bütçe ile daha iyi bir kışlık eldiven almak istiyorum.

Şu anki eldiven, 5 derecenin altında üşütüyor ve uzun süreli kullanımda terleme yapıyor.

Motosikleti genelde günlük 30 km şehir içi işe git-gel ya da hafta sonları 200-300 km arası mesafelerde kullanıyorum.

Su geçirmezlik ve sıcaklık konusunda, 2 bin liralık eldivene kıyasla bu fiyat aralığına çıkmaya değer mi? Gore-Tex gerçekten parasını hak ediyor mu?

Motomax'te taksit imkânı olduğu için aşağıdaki eldiveni gördüm. Kullanan ve memnun olan var mı?
Farklı önerilere de açığım.

İstediğim özellikler:
  • Sıcak tutması
  • Terletmemesi
  • Su geçirmez olması
Not: Ankara'da kullanacağım.

Held Score 40 Gore-Tex:
https://www.motomax.com.tr/held-score-40-gore-tex-korumali-motosiklet-eldiveni-siyah

Geçtiğimiz ay Rukka Thermo G+ aldım. Kaba değil. Yazlık eldiven gibi kontrol etmesi rahat. 5 derecede kullandım. Belirli bir süre sonra üşütüyor. Elcik ısıtma bu havalarda şart gibi..

Başka bir bakış açısı sunmak isterim. Sizdeki eldivenin Vanguard modelini kullanıyorum.
Eldiveninizi değişmeden manetlere elcik koruma takmayı düşünür müsünüz? Muhtemelen motorunuza uygun aksesuar olarak vardır. Eğer yoksa Kaan Elektronikte üniversal modeli mevcut.
Gidonda elcik koruma yokken bir süre sonra başlayan üşüme elcik korumasına geçtikten sonra kayboldu. 0-6 derecede 3-4 saatlik sürüşlerde de test etme imkanım oldu. Denemenizi öneririm.

Not: Kuryelerin kullandıkları elcik örtüleri de bir diğer seçenek. İlk başlarda onu da denedim. Tam tur gidon dönüşlerinde ön fren ve debriyaja müdahalelerde bulunduğunu keşfettim. Birkaç kere elcik örtüleri yüzünden motoru düşürdüm.

Geri
Yukarı