Hatalı HGS geçiş ücretine nasıl itiraz edilir?

Murat Aydın

50 CC
Herkese merhaba,

Farklı sebeplerden kaynaklı olarak köprü ve otoyollarda hatalı kayıtlar oluşabiliyor ve hatalı geçiş ücreti tahsil edilebiliyor.

Bunu düzeltmek için hgs@ptt.gov.tr adresine plakanızı ve hatalı geçiş tarihini içeren bir mail atıp düzeltme talep etmeniz yeterli. Hızlı bir şekilde dönüş yapıp hatayı düzeltiyorlar.

Bilgi için teşekkürler.

Özellikle araç sınıfı bazen yanlış girilebiliyor. Kayıtlı HGS olmasına rağmen nasıl olabiliyor bilmiyorum ama 1. sınıf ve 6. sınıf karışıklığı oluyor bazen.

Bir şey eklemek isterim; itiraz sürecinde borcunuzu ödemeyin. Çözülmesi durumunda zaten size 14 gün geçerse zamlı fiyattan ödeyin gibi bir şey söylemiyorlar. Normal geçiş ücretini ödemeniz bekleniyor.

Herkese merhaba,

Farklı sebeplerden kaynaklı olarak köprü ve otoyollarda hatalı kayıtlar oluşabiliyor ve hatalı geçiş ücreti tahsil edilebiliyor.

Bunu düzeltmek için hgs@ptt.gov.tr adresine plakanızı ve hatalı geçiş tarihini içeren bir mail atıp düzeltme talep etmeniz yeterli. Hızlı bir şekilde dönüş yapıp hatayı düzeltiyorlar.
Özel otoyol için diğerlerine yönlendiriyor. Ben de geçen yaşadım, giriş gişesini okumamış. Şöyle yanıt döndüler:

Sayın ilgili, Söz konusu geçiş/geçişler özel otoyol geçişi olduğundan müdahale yetkimiz bulunmamaktadır. https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhlalSorgulama/Sayfalar/Sorgulamasayfasından özel otoyollara ait iletişim bilgilerine ulaşabilir ve ceza sorgulaması yapabilirsiniz. İyi günler dileriz.

Onlara nasıl itiraz edileceğini biliyor musunuz? Benim köprü geçişiydi birkaç saate düzelttiler, diğer otoyollar sorun çıkaracak o zaman.

Onlara nasıl itiraz edileceğini biliyor musunuz? Benim köprü geçişiydi birkaç saate düzelttiler, diğer otoyollar sorun çıkaracak o zaman.
yine websitelerinden mail ile ulaşılabiliyor sanırım. önce kuzey marmaraya itiraz ettim yanlış hatırlamıyorsam. orası da yanlışmış, ica'da form doldurdum. hala yanıt gelmedi.

Geri
Yukarı