LBC Yandan Fermuarlı Motosiklet Pantolonu kullanıcı deneyimi

Murat Aydın

50 CC
Normal motosiklet pantolonu kullanmak istemediğim için üstten giyilebilen pantolon arayışındaydım, tavsiye üzerine aldığım LBC marka yandan fermuarlı pantolonu da yaklaşık 1000 km kullandıktan sonra bir ön değerlendirme yazmaya karar verdim.
  • Boydan boya fermuarlı olduğu için giyip çıkarması çok rahat.
  • Diz koruması mevcut, kalça koruması için ise yer var ancak pantolonla birlikte gelmiyor. Diz koruması da çok üstün özelliklere sahip olmadığı için haricen bir koruma seti mutlaka alınmalı.
  • Soğuğa ve rüzgara karşı çok etkili, kot pantolon üzerine 3-4 derece rüzgarlı havalarda iç astarı olmadan giyiyorum ve 35-40 dakikalık sürüşlerde üşütmüyor. Astarıyla giyildiğinde sıcacık, hatta biraz güneş görse terletir.
  • Yağmur dayanımı fena değil. İnce yağmurda su almıyor, sadece cırt bantların olduğu yerlerden geçiş olabiliyor. Sağanakta henüz denemedim.
  • Malzeme kalitesine gelecek olursa fiyatına göre gayet iyi. Sadece cırt bantların bazıları açılmaya başladı, muhtemelen onları yenilemek gerekecek.
Fiyatına gelecek olursak Aralık 2024 itibariyle belli başlı satıcılarda 4.500 TL'ye bulunabiliyor. Aynı fiyata Rev'it Hercules de tercih edilebilir, ancak fermuar komple açılmıyor diye hatırlıyorum. Yine de giyip çıkarması rahat.

Diz koruması hangi seviyede geliyor? Bu bütçede ve yakınlarında tercih edebileceğiniz 2-3 marka daha var ve bir tanesinde de kalça koruma dahil geliyor. Onları neden tercih etmediniz?

Aldığım yerde alternatif olarak aynı fiyata Rev'it Hercules vardı, onu da denedim ama fermuarın tamamen açılmaması ve satıcı yönlendirmesi etkili oldu. Onu da alsam pişman olmazdım muhtemelen.

7-8 bin liralara çıkıldığında seçenekler çoğalıyor ama bu civarda çok kısıtlı.

Geri
Yukarı